10 tips voor onderhoud van luchtcompressoren

10 tips voor onderhoud van luchtcompressoren

De aanschaf van een luchtcompressor is niet het begin en het einde ervan. Als u wilt dat uw compressor gedurende lange tijd in de beste staat blijft, moet u er goed voor zorgen. Net als elk ander elektrisch gereedschap moet een luchtcompressor regelmatig worden onderhouden. Regelmatig onderhoud van de luchtcompressor is zeer noodzakelijk om het meeste uit het geld te halen waarmee u hem hebt gekocht. Compressor Care biedt ook een scala aan oplossingen voor onderhoud, service en reparatie van luchtcompressoren voor alle soorten luchtcompressoren, in onze werkplaats of op locatie.

Volg deze tips om het onderhoud van de luchtcompressor beter uit te voeren:

Tip 1: volg de instructiehandleiding

De beste manier om voor uw luchtcompressor te zorgen, is door de instructiehandleiding die bij uw aankoop wordt geleverd, te lezen en op te volgen. Dit moet het eerste zijn dat u moet lezen en leren voordat u uw luchtcompressor gaat gebruiken. Het biedt manieren en tips om het onderhoud van de luchtcompressor correct uit te voeren.

instructiehandleiding

Tip # 2: laat het vocht in tanks leeglopen

Als u in een vochtige omgeving woont, zal de luchtcompressortank sneller vocht verzamelen. De meeste luchtcompressoren hebben aftapkleppen en u moet ervoor zorgen dat deze kleppen regelmatig worden afgetapt. Denk eraan om eerst de lucht te laten ontsnappen voordat u het water aftapt.

Tip 3: draai de bevestigingsmiddelen vast

Als u uw luchtcompressor na verloop van tijd gebruikt, zorgt de trilling ervoor dat schroeven, moeren en bouten losraken. Daarom is het raadzaam om deze onderdelen regelmatig te controleren en vast te zetten om er zeker van te zijn dat uw luchtcompressor optimaal werkt.

Tip 4: Controleer en vervang luchtfilters indien nodig

Een sterke opeenhoping van stof en vuil in het luchtfilter van uw luchtcompressor kan ervoor zorgen dat sommige van deze resten worden opgenomen. Wanneer dit gebeurt, wordt de luchtcompressor gedwongen harder te werken dan zou moeten. Het verlaagt de outputcapaciteit van het elektrische gereedschap. Zorg ervoor dat u de luchtfilters regelmatig controleert en vervang ze als de opbouw al zwaar is.

luchtcompressor

Tip # 5: Houd de inlaatopeningen schoon

Controleer regelmatig de inlaatopeningen van uw compressor om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn. Door vuil en stof binnenin op te nemen, werkt uw luchtcompressor harder en raakt hij gemakkelijk oververhit. Dit is vooral belangrijk als uw luchtcompressor zich in een stoffige omgeving bevindt.

Tip # 6: Controleer en ververs de compressorolie

Compressorolie speelt een belangrijke rol in hoe de luchtcompressor werkt. Het fungeert als een smeermiddel en een koelmiddel dat voorkomt dat uw luchtcompressor gemakkelijk oververhit raakt en voorkomt dat de onderdelen slijten. Volg de instructies in uw instructiehandleiding over de frequentie van het verversen van compressorolie en het type olie dat u moet gebruiken.

compressorolie

Tip # 7: Controleer regelmatig de slangen

De slangen dienen als de ader van uw luchtcompressor, dus ze moeten goed worden onderhouden. Zorg ervoor dat ze regelmatig worden schoongemaakt en dat er geen tekenen van scheuren of corrosie zijn. Elke spanning op de slangen van uw luchtcompressor kan alle andere onderdelen van het elektrische gereedschap ernstig aantasten en de prestaties negatief beïnvloeden.

Tip # 8: Houd de brandstoftank schoon in de benzineluchtcompressor en de dieselaangedreven luchtcompressoreenheden

Door ervoor te zorgen dat uw brandstoftank regelmatig wordt schoongemaakt, presteert hij optimaal en gaat hij veel langer mee. Zoals bij elke motor is het absoluut noodzakelijk om de brandstoftank te reinigen om ervoor te zorgen dat de compressor al het benodigde vermogen krijgt.

Tip # 9: Reinig warmtewisselaars op luchtcompressoren met schroef en ventiel

Andere onderdelen van uw luchtcompressoren die moeten worden schoongemaakt, zijn de warmtewisselaars. Een schone warmtewisselaar verlaagt efficiënt de bedrijfstemperatuur van de luchtcompressor, waardoor deze langer kan werken. Eventueel opgehoopt residu in uw warmtewisselaars kan ervoor zorgen dat het elektrische gereedschap gemakkelijk oververhit raakt.

ventiel

Tip # 10: Controleer het veiligheidsuitschakelsysteem op luchtcompressoren met schroef- en kleptype

Er is een veiligheidsuitschakelsysteem ingebouwd in luchtcompressoren, zodat het automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de compressor oververhit raakt of de druk te laag is. Test of het systeem werkt, zodat u zeker weet dat de compressor langer meegaat.

0 comments on “10 tips voor onderhoud van luchtcompressorenAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *