5 dingen om te overwegen bij het kopen van een luchtcompressor

5 dingen om te overwegen bij het kopen van een luchtcompressor

1. Elektrisch of gas

Als je binnenshuis bent, heb je geen keus om elektrisch te gaan. De belangrijkste reden om binnen elektrisch te gaan dan gas is dat ze geen dampen afgeven. Buiten kan gas echter efficiënt en goedkoper in gebruik zijn. Wees echter voorzichtig, want de uitlaat van de compressor kan een probleem blijken te zijn. Als u elektrisch gaat, zijn er ook enkele dingen waarmee u rekening moet houden. Elektrisch kan ook handig zijn voor draagbare koffers, maar heeft de kwestie van een stekker in een muur nodig. Het vermogen dat u van uw compressor nodig heeft, bepaalt hoeveel spanning u nodig heeft wanneer deze is aangesloten. Veel huishoudelijke compressoren gebruiken tussen 110 en 120 volt, terwijl een motor van 2 pk een stopcontact van 220-240 volt nodig heeft.

Elektrisch of gas

2. Eentraps of tweetraps

Compressoren die zuigers gebruiken, zijn enkeltraps- of tweetrapspompen. Eentraps en tweetraps compressoren verschillen van de hoeveelheid PSI die ze kunnen bereiken. Een eentraps kan 120 PSI bereiken, terwijl een tweetraps 150 PSI kan bereiken.

De eentraps werkt door lucht aan te zuigen en de lucht in één zuigerslag tot de gewenste druk te comprimeren. Eentraps zuigers kunnen tot 150 pond per vierkante inch (PSI) bereiken. De kubieke voet per minuut (CFM) zal doorgaans hoger zijn dan bij een tweetraps, aangezien elke slag lucht comprimeert.

Een tweetrapscompressor werkt als een eentrapscompressor, maar heeft twee zuigers die na elkaar werken. Ze persen lucht in fasen samen in plaats van allemaal tegelijk. Eerst wordt het gecomprimeerd, vervolgens afgekoeld en opnieuw gecomprimeerd. Dit soort compressoren kan tot 200 PSI bereiken. Ze zijn ook efficiënt omdat ze de lucht tussen de trappen koelen, waardoor de dichtheid toeneemt.

Een voordeel van tweetraps compressoren is dat ze hun luchtdruk op elk moment kunnen gebruiken zonder de druk te verliezen. Tweetraps is een beetje duurder, maar misschien de kosten voor u waard.

3. Vast of draagbaar

Afhankelijk van waar je de compressor nodig hebt, wil je een vaste of een draagbare. Een vaste luchtcompressor is stationair en wordt meestal met bouten op de grond of fundering van een gebouw bevestigd om beweging te voorkomen. Draagbare compressoren kunnen handig zijn als u een compressor op locatie moet meenemen of in sommige gevallen moet verplaatsen.

Vast of draagbaar

4. Paardenkracht en CFM

In vergelijking met voertuigen kunnen luchtcompressoren worden gemeten aan de hand van hun pk’s (HP). Dit kan echter misleidend zijn, aangezien de hoeveelheid HP niet altijd gelijk is aan meer perslucht.

Standaard kubieke voet per minuut (SCFM) is een betere prestatiemeting omdat het de prestaties van de HP meet, aangezien niet alle motoren gelijk zijn gemaakt.

In de meeste gevallen zal het motorgrootte tussen het bereik van 1-2 pk liggen. In sommige industriële situaties is 5 pk of meer nodig, maar dit zal alleen in speciale gevallen zijn. HP is echter niet echt de beste indicator voor de sterkte van de luchtcompressor. CFM (kubieke voet per minuut) geeft u een beter idee. Dit meet het luchtvolume dat regelmatig door het apparaat wordt afgegeven.

5. Lawaai

Als lawaai een probleem is, wilt u misschien een oliegesmeerde compressor aanschaffen, omdat deze de neiging heeft om veel minder rond te rammelen en daarom meestal stiller is dan die welke olievrij zijn. Olievrije compressoren zijn weliswaar minder efficiënt, maar hebben wel het voordeel dat ze veelzijdiger zijn omdat ze geen vlak oppervlak nodig hebben zodat de olie goed kan circuleren.

0 comments on “5 dingen om te overwegen bij het kopen van een luchtcompressorAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *