Wat moet u weten bij het kopen van luchtcompressoren?

Wat moet u weten bij het kopen van luchtcompressoren?

CFM

CFM is een maat voor LUCHTSTROOM in kubieke voet per minuut. Grotere motoren op compressoren produceren meer lucht – of hogere CFM’s. Talrijke gereedschappen die tegelijkertijd of meer technici met lucht worden bediend, zullen de luchtbehoefte van een luchtcompressor vergroten. Processen waarbij continu lucht wordt gebruikt, zoals verfspuiten, zullen veel meer lucht verbruiken dan periodiek gebruik van gereedschappen zoals pneumatische sleutels. Afhankelijk van de taak die de perslucht uitvoert – met tussenpozen of continu gebruik – worden verschillende typen luchtcompressoren aanbevolen. Een roterende compressor is het beste voor continue bedrijfscycli, terwijl een zuigercompressor het beste is voor incidenteel gebruik omdat deze stilstand nodig heeft om af te koelen.

PSIG

PSIG is een meting van DRUK in pond per vierkante inch, zoals gelezen op een meter. Luchtcompressoren kunnen lucht genereren en afvoeren met verschillende drukken, zoals 100, 125, 150 of 175 psig. Welke druk nodig is, hangt af van het gereedschap of proces waarvoor de lucht wordt gebruikt. Luchttanks of ontvangers worden gevuld met perslucht en opgeslagen voor later gebruik zonder directe belasting van de luchtcompressor. Naarmate de lucht in de ketel wordt gebruikt, daalt de druk. Als de druk laag genoeg is om het ingestelde punt te bereiken, zal de compressor starten en weer lucht gaan comprimeren om de druk weer op te voeren.

PSIG

Paardenkracht

HP is een maat voor PAARDENKRACHT. Hoe hoger het aantal pk’s, hoe meer vermogen een compressor genereert om hoge luchtstroomsnelheden te behouden. Een hoger vermogen houdt de luchtvereisten van een systeem bij tijdens het gebruik, of laadtanks of -ontvangers sneller op. CFM kan worden geschat door paardenkracht.
Zuigercompressoren: (paardenkracht) x (4) ≈ CFM
Roterende luchtcompressoren: (paardenkracht) x (4) ≈ CFM

Tankinhoud

TANKCAPACITEIT is een maat voor LUCHTVOLUME in gallons. Compressoren kunnen een luchtsysteem leveren en lucht opslaan in tanks of ontvangers. Compressoren kunnen samen met luchttanks worden gebouwd of onafhankelijk daarvan zijn. Het grotere volume of de grotere gallon-afmeting van een tank betekent dat deze meer lucht kan opslaan. Met meer luchtvolume kunnen hogere stroomsnelheden of langere ontladingsperioden worden bereikt bij het uit de tank komen.

Tankinhoud

Configuraties van apparatuur

CONFIGURATIES van apparatuur kunnen op het BASISMONTAGE, TANKMONTAGE, HORIZONTAAL, VERTICAAL en zelfs DRAAGBAAR zijn. Afhankelijk van de voorkeur of toepassing is er een configuratie die aan die behoeften voldoet. Op de voet gemonteerde units zijn ideaal voor grote machines die grote luchtbelastingen leveren, maar ze hebben een luchttank of ontvanger nodig om de geproduceerde lucht op te slaan. Op tank gemonteerde units kunnen compacter zijn als vloeroppervlak belangrijk is. Op tank gemonteerde units met ingebouwde luchtdrogers zijn nog compacter, aangezien er geen extra leidingen of vloerruimte nodig is voor de droger. Draagbare units kunnen lucht naar de werklocatie brengen, of het nu met de hand, op wielen, op een vrachtwagen of gesleept is.

Kracht

STROOM naar apparatuur wordt geleverd door ELEKTRICITEIT, BENZINE of DIESEL. De meest voorkomende compressortoepassingen maken gebruik van elektrische stroom binnen een faciliteit. Elektrische specificaties omvatten het volgende: spanning, fase en frequentie.

Het voltage kan 115, 208, 230 of 460 volt zijn. Sommige apparatuur kan zelfs op meerdere spanningsvariaties werken – bijvoorbeeld: 115V en 230V. Andere apparatuur kan opnieuw worden bedraad in de elektrische hub om verschillende voltages te accepteren. Dit maakt het leveren van stroom handiger en veelzijdiger voor faciliteiten.

Fase kan eenfase of driefase zijn.

De frequentie is 60 Hz voor al onze apparatuur.

Gas- of dieselmotoren zijn meestal te vinden op draagbare compressoren.

0 comments on “Wat moet u weten bij het kopen van luchtcompressoren?Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *